Profile

(English version coming soon)

Mijn naam is Jesse Vermeulen, eerstejaars student Communication and Multimedia Design (CMD) aan de Hogeschool van Amsterdam. Op het moment van schrijven ben ik 20 jaar jong en woonachtig in gemeente Zaanstad.

Het creatieve vakgebied heeft mij vanaf jongs af aan al geïntrigeerd. Als kleine jongen volgde ik vol enthousiasme Adobe Photoshop en Adobe Illustrator tutorials. Dat combineerde ik met het maken van foto's en het bewerken van deze foto's in Adobe Lightroom.

De afgelopen 4 jaar ben ik onderdeel geweest van het mbo-4 opleidingstraject Media Development aan het Mediacollege Amsterdam. Daar heb ik de ins en outs van web- en applicatieontwikkeling geleerd.

Momenteel werk ik part-time als Junior Frontend Developer bij de Dutch Digital Agency Pixelindustries. Met technieken als Sass, JavaScript/ES6 en diverse frontend frameworks realiseer ik dagelijks maatwerk websites en e-commerce platformen. Daarnaast beheer ik tevens een audiovisueel blog op YouTube, welke inmiddels méér dan 23.000 volgers telt en maandelijks een publiek van 50.000 luisteraars bereikt.

Het bedenken en uitwerken van complexe user-interface elementen geeft mij de meeste voldoening. Daarnaast houd ik van mijzelf uitdagen op het gebied frontend development en minimalistisch design. Helaas ben ik (nog) niet zo sterk in het ‘ouderwets’ tekenen/illustreren op papier. Deze kwaliteit hoop ik dan ook drastisch te kunnen verbeteren aankomend studiejaar.