XPRSSV

  • Project Individueel

Muziek draait om expressie, waarbij jezelf kunnen zijn en de emoties de vrije loop laten gaan centraal staat. Het is state of mind waar niets of iemand invloed op heeft, enkel het desbetreffende individu zelf. Door emoties te visualiseren wordt er iets tastbaars gecreëerd waar een goede herinnering aan vast plakt. XPRSSV (expressive), aldus de naam van het concept, is een poster generator welke respondeert met muziek.


Festivalbezoekers kunnen, gedurende het wachten in de wachtrij, door middel van een mobiele applicatie een eigen ‘piece of art’ creëren. Een kunstwerk bestaande uit een door de bezoeker gekozen foto, een persoonlijk stukje tekst en ongelimiteerd customatisatiemogelijkheden. De afgeronde poster kan vervolgens gedeeld worden met andere feestgangers, waarbij alle gecreëerde kunstwerken samenkomen en zich verstrengelen met elkaar. Zodoende ontstaat er een collectief kunstwerk, welke wordt afgebeeld op een groot videoscherm en tevens reageert op muziek van artiesten die op de desbetreffende avond performen.

Ieder event genereert een groot kunstwerk, een die tot stand is gekomen door alle input van de festivalbezoekers. Alle afgeronde posters, gecreëerd door duizenden feestgangers, vormen een online expositie, welke na afronding van ADE in de vorm van een website getoond wordt.

Thumbnail XPRSSV